home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Véget ért a szolgálatvállalásunk a koronavírus mintavételi buszokon

2021.06.07

Az elmúlt időszakban szervezetünk aktívan kivette a részét a fővárosi és Pest megyei mintavételi állomások munkájából.

2020. novemberében érkezett a felkérés, miszerint a lehetőségeinkhez mérten járuljunk hozzá a lakosság koronavírus szűrésére létrehozott statikus pontok üzemeltetésében önkénteseinkkel és munkatársainkkal, valamint a mindennapi munkához szükséges eszközökkel.

Az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen 13 mintavételi állomást üzemeltettünk az aktuális szükségleteknek megfelelően.
A június 4-ig tartó szolgálat során ezeken a helyszíneken több mint 250 fővel, 11 841 munkaórában dolgoztunk a járvány harmadik hullámának leküzdésén. Kiemelendő, hogy felhívásinkra számos olyan új budapesti és Pest megyei lakos jelentkezett, akik korábban nem vállaltak önkéntes munkát, szolgálatvállalásuk példaértékű volt.

Az Országos Igazgatóságunkkal és a Pest megyei Szervezetünkkel közösen nyújtott szolgálatok során több mint 84 000 koronavírus szűrésében vettünk részt. A járvány harmadik hullámának legnehezebb napjain átlagosan naponta 500 embert fogadtunk a mintavételi állomásokon, mely komoly terhelést jelentett az ott dolgozók számára.

Partnerszervezeteinkkel közösen a napi új esetek számának csökkenésével folyamatosan állítottuk le a mintavételi állomásokat, majd június 4-én utolsóként a csepeli szűrőpont szolgálata is befejeződött.