home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Adományozz okosan!

2021.06.01

Június 15-től kerületi irodáinkban újra fogadjuk a lakossági adományokat.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének kerületi irodái a főváros teljes területén támogatják a rászorulókat adományokkal. Az általunk továbbadott ruhaadományok nagy része lakossági gyűjtés által kerül hozzánk.

Folyamatosan arra kell törekednünk, hogy a nélkülözők számára tényleges segítséget nyújtson támogatásunk, mind minőségében mind hasznosságában.

Ruhaadományod összeválogatásánál tartsd szem előtt az alábbi pár szempontot, hogy valóban okosan és hasznosan segíthess és örömet okozz, hiszen az adományozás erről szól!

  • Tiszta és jó állapotú ruhákat válogass össze! A mosást, javítást nem tudjuk megoldani a kerületi irodáinkban!

  • Csak olyan ruhákat adományozz, amelyeket minőségileg még TE IS hordanál (ne legyen szakadt, kinyúlt, foltos, félig átalakított stb.).

  • Játékok adományozásánál figyelj arra, hogy NE legyen BALESETVESZÉLYES! Illetve gondolj arra, hogy gyerekként Neked is milyen csalódást okozott volna egy hiányos puzzle-t összerakni, vagy olyan játékot kapni, aminek nincs meg minden eleme.

  • Alkalmi ruhákat, öltönyöket ne adományozz nagy mennyiségben, hiszen a rászorulóknak leginkább a hétköznapi használatra alkalmas ruhákra van szükségük.

  • Végül, kérjük ügyelj arra is, hogy hiába van nagyon jó állapotban egy húsz éve a szekrényben őrzött ruha, ha ódivatúsága miatt senki számára nem fog segítséget jelenteni.

Az általad összegyűjtött adományokat leadhatod bármelyik kerületi irodánkban.

Irodáink elérhetőségei megtalálhatóak honlapunkon www.voroskeresztbp.hu „Elérhetőségek” menüpontjában.

Fontos, hogy mielőtt adományt hozol, előzetesen érdeklődj munkatársunknál az aktuális helyzetről, a nyitvatartási időről, mert csak személyesen átadott/átvett adomány hasznosítható! Az irodák ajtaja előtt hagyott zsákok egészségügyi okokból nem használhatók fel!

A használt ruhákon felül adományozni bármilyen jó állapotú, tiszta - és más számára még használható - tárgyat: táskát, cipőt, könyvet, játékot, lakástextilt, konyhai eszközt is, ezek mind nagy segítséget jelentenek a rászorulóknak.

Műszaki cikkeket és bútorokat nem tudunk átvenni!

Segíts TE IS és add le kerületi irodáink valamelyikében saját, vagy családtagjaid által már nem használt, megunt vagy kinőtt ruhákat, mi pedig eljuttatjuk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Köszönjük ha adományozás előtt megfontolod a fenti gondolatokat, mert így tényleg hasznosan és okosan tudunk KÖZÖSEN SEGÍTENI!