home
magyar | english | deutsch

A Budapesti Vöröskereszt nógrádi pihenőháza

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Nógrád községben található pihenőházában megvalósított üdültetési programjainkkal azoknak kívánunk segíteni, akik szociális helyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva nem tudják biztosítani családjuk vagy önmaguk számára a pihenést, kikapcsolódást.

Nyári gyermektáboraink segítenek a nehéz anyagi körülmények között élő családoknak gyermekeik szabadidejének hasznos eltöltésében, nyugdíjas üdültetéseink, kirándulásaink pedig közösségteremtő erővel bírnak a legidősebb korosztály számára.

A ház rendelkezésére áll osztálykirándulás, baráti társaságok, erdei iskola és egyéb programok, csoportok számára is.További információk a pihenőházról:

Az 1039ˇm2 összközműves parkosított telken 180 m2 hasznos alapterületű téliesített (cirkófűtéses) pihenőházban csoportos üdülés esetén 19 fő helyezhető el.

 Földszint 
 1 db
7 ágyas szoba (2 db emeletes ágy + 3 db egyszemélyes ágy)
   1 db
7 ágyas szoba (2 db emeletes ágy + 3 db egyszemélyes ágy)
   1 db
franciaágyas szoba
   2 db
zuhanyzó, WC-vel
   1 db
piszoáros WC
   1 db
konyha
   1 db
ebédlő-társalgó
 Tetőtér
  közösségi tér programokhoz

A szobák téli-, nyári ágyneművel vannak ellátva, ágyneműhuzatot a lakóknak hozniuk kell magukkal.

A konyha 19 fő részére felszerelt, főzési lehetőség biztosított, hűtőszekrényekkel ellátott. A társalgóban TV,  wifi-kapcsolat áll a vendégek rendelkezésére. A házhoz fedett terasz tartozik ping-pong asztallal. A kertben fa mászóka, homokozó, pihenőágyak, szalonnasütő, bográcsos főzés biztosított. Az épület részeként két további mellékhelyiség az udvarról megközelíthető. Ebéd rendelési lehetőség, házhoz szállítással, kedvező áron.

Az üdülő a következő hozzájárulási költségek megfizetésével vehető igénybe:

október 1. - április 30.  4000 Ft/fő/éj+ÁFA
május 1. - szeptember 31.  3000 Ft/fő/éj+ÁFA

  • Szolgáltatási hozzájárulás: egyszeri 750 Ft/fő.

  • 10 főnél kevesebb létszám esetén 20% felárat számítunk fel.

  • A ház igénybevétele október 1. és április 31. között minimum 10 fős létszámtól, legalább 3 napos igénylés esetén lehetséges.

  • Ha az időjárás fűtést igényel, a téli szezonra vonatkozó térítési díjat kell fizetni. A fűtés bekapcsolását a helyszínen a Gondnoktól lehet kérni, az üdülési díjkülönbözetet pedig a szállás elhagyását követő 14 napon belül, számla alapján kell kifizetni.

  • Amennyiben az igénybe vevő a házban vendéget fogad, azt köteles a Gondnokkal tudatni. Ha a vendég ottléte félnapnál hosszabb időtartamú, de az éjszakát nem tölti ott, úgy a mindenkori üdülési díj 50%-a fizetendő.

  • Az igénylés elbírálása a jelentkezést követő 5 munkanapon belül történik, jelentkezési és kihasználtsági sorrendben. Az igénylő az igénylés elfogadása után 5 munkanapon belül köteles az üdülési díj teljes összegének 50%-át a - működtető - Budapesti Vöröskereszt 1051 Arany János u. 31. házipénztárába befizetni (kérésre banki átutalással bemutatási kötelezettség mellett), a fennmaradó 50%-ot az üdülés megkezdése előtt minimum 2 héttel.

  • Az üdülés meghiúsulása esetén, ha a lefoglalt helyet más csoport részére átadni nem tudjuk, az igénylő köteles az üdülési díj 50%-át kifizetni.

  • A ház igénybevételekor a visszaigazolt Adatlapot, a teljes névsort, a befizetési bizonylatokat vagy azok fénymásolatát a helyszínen a Gondnok részére kell átadni.


További információk a 19 fő befogadására alkalmas pihenőházzal és szállásfoglalással kapcsolatban:

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Titkárság

tel: + 36 1 311 3660

e-mail: titkarsag@voroskeresztbp.hu