home
magyar | english | deutsch

A Budapesti Vöröskereszt nógrádi pihenőháza

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Nógrád községben található pihenőházában megvalósított üdültetési programjainkkal azoknak kívánunk segíteni, akik szociális helyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva nem tudják biztosítani családjuk vagy önmaguk számára a pihenést, kikapcsolódást.

Nyári gyermektáboraink segítenek a nehéz anyagi körülmények között élő családoknak gyermekeik szabadidejének hasznos eltöltésében, nyugdíjas üdültetéseink, kirándulásaink pedig közösségteremtő erővel bírnak a legidősebb korosztály számára.


A ház rendelkezésére áll erdei iskola és egyéb programok, csoportok számára is.További információk a pihenőházról:

Az 1039 ˇm2 összközműves parkosított telken 180 m2 hasznos alapterületű téliesített (cirkófűtéses) pihenőházban csoportos üdülés esetén 19 fő helyezhető el.

 Földszint  1 db
10 ágyas szoba (5 db emeletes ágy)
   1 db
 8 ágyas szoba (4 db emeletes ágy)
   1 db
 1 ágyas szoba
   2 db
 zuhanyzó, WC-vel
   1 db
 WC
   1 db
 konyha
   1 db
 ebédlő-társalgó
 Tetőtér
   üres légtér közösségi programokhoz

A szobák téli-, nyári ágyneművel vannak ellátva, ágyneműhuzatot a lakóknak hozniuk kell magukkal.

A konyha 19 fő részére felszerelt, főzési lehetőség biztosított, hűtőszekrényekkel ellátott. A társalgóban TV, videó, wifi-kapcsolat áll a vendégek rendelkezésére. A házhoz fedett terasz tartozik ping-pong asztallal. A kertben homokozó, pihenőágyak, szalonnasütő, bográcsos főzés biztosított. Az épület részeként két további mellékhelyiség az udvarról megközelíthető. Ebéd rendelési lehetőség, házhoz szállítással, kedvező áron.

Az üdülő a következő térítési díjak megfizetésével vehető igénybe:

október 1. - április 30.  3000 Ft/fő/éj 
május 1. - szeptember 31.  2000 Ft/fő/éj 

  • Szolgáltatási hozzájárulás: egyszeri 500 Ft/fő.

  • 10 főnél kevesebb létszám esetén 10% felárat számítunk fel.

  • A ház igénybevétele október 1. és április 31. között minimum 10 fős létszámtól, legalább 3 napos igénylés esetén lehetséges.

  • Ha az időjárás fűtést igényel, a téli szezonra vonatkozó térítési díjat kell fizetni. A fűtés bekapcsolását a helyszínen a Gondnoktól lehet kérni és ezzel egy időben az üdülési díjkülönbözetet ki kell fizetni számla ellenében.

  • Amennyiben az igénybe vevő a házban vendéget fogad, azt köteles a Gondnokkal tudatni. Ha a vendég ottléte félnapnál hosszabb időtartamú, de az éjszakát nem tölti ott, úgy a mindenkori üdülési díj 50%-a fizetendő.

  • Az igénylés elbírálása a jelentkezést követő 5 munkanapon belül történik, jelentkezési és kihasználtsági sorrendben. Az igénylő az igénylés elfogadása után 5 munkanapon belül köteles az üdülési díj teljes összegének 50%-át a - működtető - Budapesti Vöröskereszt 1051 Arany János u. 31. házipénztárába befizetni (kérésre banki átutalással bemutatási kötelezettség mellett), a fennmaradó 50%-ot az üdülés megkezdése előtt minimum 2 héttel.

  • Az üdülés meghiúsulása esetén, ha a lefoglalt helyet más csoport részére átadni nem tudjuk, az igénylő köteles az üdülési díj 50%-át kifizetni.

  • A ház igénybevételekor a visszaigazolt Adatlapot, a teljes névsort, a befizetési bizonylatokat vagy azok fénymásolatát a helyszínen a Gondnok részére kell átadni.


További információk a 19 fő befogadására alkalmas pihenőházzal és szállásfoglalással kapcsolatban:

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Titkárság

Horváth Noémi


tel: + 36 1 311 3660

e-mail: titkarsag@voroskeresztbp.hu