home
magyar | english | deutsch

Az ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁST megtanulni gyerekjáték

Az elsősegélynyújtást megtanulni nem ördöngösség, viszont adott esetben életeket menthet. Az emberek általában úgy gondolják, hogy őket baj nem érheti, ám ez sajnos nem így van. Baleset, rosszullét bármikor, bárhol előfordulhat, akár otthon, az esti családi tévénézés közben is. Mindannyian bízunk abban, hogy a tanfolyamokon, előadásokon elsajátított ismeretek „feleslegesek” lesznek a résztvevőknek, s soha nem kell éles helyzetben alkalmazniuk az elsősegélynyújtó fogásokat. Ugyanakkor, ha baj van, ezek az emberek képesek a beteg állapotának romlását megakadályozni a szaksegítség megérkezéséig.

A VÖRÖSKERESZT és az elsősegélynyújtás

A Vöröskereszt története a Solferinoi csatamezőig nyúlik vissza, ahol alapítónk önkéntes elsősegélynyújtó csapatokat szervezett a sérültek megmentésére. Ennek egyenes következménye, hogy a Vöröskereszt egyik legalapvetőbb tevékenysége az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása az élet és egészség védelme érdekében. Ma Magyarországon az elsősegélynyújtás, mint az egyik legfontosabb ismeret még nem épült be kellőképpen a társadalom tudatába, ugyanakkor pozitív tapasztalat, hogy a nálunk végzett elsősegélynyújtók felismerik az ismeretek fontosságát, és várhatóan alkalmazni is fogják a mindennapi életben.

Közúti elsősegélynyújtó vizsga

A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges, hogy legyen közúti elsősegélynyújtó igazolása a sofőrjelöltnek. Ennek a vizsgáztatását az országban egyedül a Magyar Vöröskereszt végzi, a Budapesti Szervezet öt helyszínen. A jelentkezés egyszerűsítésének és gyorsításnak érdekében 2004. óta központi ügyfélszolgálatot üzemeltetünk, melynek telefonszámát tárcsázva néhány perc alatt vizsgaidőpontot kaphat a leendő gépjárművezető.

...tovább

Elsősegélynyújtó tanfolyamok

Jelentkezzen Ön is Közúti Elsősegélnyújtó tanfolyamunkra, vagy ha Ön munkáltató, érdeklődjön személyreszabott ajánlatunkról hogy legyenek Munkahelyi Elsősegélynyújtói! Akkreditált tanfolyamjainkról itt olvashat bővebben.

...tovább

Elsősegélynyújtók történetei

Azt, hogy az elsősegélynyújtás valóban fontos és hasznos ismeretanyag, mi sem bizonyítja jobban, mint néhány megtörtént eset bemutatása, a résztvevő ellátók elmesélése alapján. Ezekből látszik, hogy nem csak a jogosítványhoz szükséges felesleges vizsgáról van csak szó, hanem egy valóban hasznosítható tudásról.

...tovább

Elsősegélynyújtás röviden

Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték, ám mégis szükséges, hogy az ember lehetőség szerint elvégezzen egy tanfolyamot, a megfelelő gyakorlati tudás elsajátításához, és az elméleti tudás kiszélesítéséhez. Azonban egy két hasznos fogást itt is olvashatnak, különböző sérülésekről és ellátásukról.

...tovább

A baleset-szimuláció

Manapság egyre nagyobb szerephez jut az elsősegélynyújtás népszerűsítésében, oktatásában a baleset-szimuláció; valós balesetek, kisebb nagyobb sérülések professzionális lemodellezése.

...tovább

Az AED és a hirtelen szívhalál

A hirtelen szívhalál az egyik leggyakoribb halálok, körülbelül annyi áldozatot szed, mint a tüdőrák és a stroke együtt. De ez nem feltétlenül halálos kimenetelű, egyedüli megoldás rá az úgynevezett defibrilláció amit AED-vel, automata külső defibrillátorral végezhetünk el.

...tovább

Elérhetőségeink

Kerrese munkatársainkat, érdeklődjön tanfolyamokról, jelentkezzen vizsgára a Központi Ügyfélszolgálaton

...tovább