home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Elsősegélynyújtás röviden

Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték, ám mégis szükséges, hogy az ember lehetőség szerint elvégezzen egy tanfolyamot, a megfelelő gyakorlati tudás elsajátításához, és az elméleti tudás kiszélesítéséhez. Azonban egy két hasznos fogást itt is olvashatnak, különböző sérülésekről és ellátásukról.

Az égések

A háztartásokban talán ez a leggyakrabban előforduló sérülésfajta. Kiömlik a forró leves, a zuhany alatt, valaki csak a meleg vizet engedi magára véletlenlül, vagy leég a napon.

...tovább

Nyílt sérülések

Ez szintén egy olyan csoport ami otthon bármikor előfordulhat, ha elvágjuk az ujjunkat késsel, elesik a gyermekünk betonon, esetleg a házikedvencünk karmol vagy harap meg.

...tovább

Csontok, izületek sérülései

Ki ne tapasztalta volna meg, hogy mennyire fáj egy kificamított boka, egy törött alkar, esetleg egy meghúzódott csukló? Ezeknek a sérüléseknek is nagyban tudjuk csökkenteni a fájdalmát, gyors és szakszerű beavatkozással.

...tovább

Mérgezések, áramütés, ájulás, infarktus

Sajnos előfordulhat, hogy kicsit nem figyelünk oda, és gyermekünk egy óvatlan pillanatban belekortyol a tisztítószerbe, vagy megeszi a nagyszülők gyógyszereit. Esetleg sérült vezetéket érintünk, és megráz az áram. Ilyenkor nem szabad pánikba esni. Ha már megtörtént a baj, tudjuk, hogy mit kell csinálni!

...tovább

Mentőhívás

Bármennyire is egyértelműnek tűnhet, mégis sajnos sokan nem tudnak mentőt hívni. Lényeges, hogy lehetőség szerint minden fontos információt közöljünk a diszpécserrel, hogy a szeksegítség a lehető leg rövidebb időn belül a helyszínre érkezzen, és előzetesen a legtöbbet tudja a sérültről.

...tovább

Vissza a főmenübe