home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

A baleset-szimuláció

Manapság egyre nagyobb szerephez jut az elsősegélynyújtás népszerűsítésében, oktatásában a baleset-szimuláció; valós balesetek, kisebb nagyobb sérülések professzionális lemodellezése. A Magyar Vöröskereszt évek óta képez fiatalokat és kevésbé fiatalokat, akik ezzel az „eszközzel” is hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon is olyan népszerűvé tegyék az elsősegélynyújtást, mint a nyugati országokban.


A Budapesti Szervezet kiemelkedő számú képzett imitátorral rendelkezik, akik folyamatosan alkalmazzák tudásukat, bemutatók, elsősegélynyújtó versenyek és egyéb rendezvények alkalmával. Az önkéntesek ma már Budapesten az összes regionális és magán a fővárosi elsősegélynyújtó versenyen is profi szinten alkalmazzák a baleset-szimulációt annak érdekében, hogy a versenyzők teljesen életszerű körülményekkel találkozzanak, így ha az életben hasonló kihívásokkal kerülnek szembe nem éri őket váratlanul, hogy egy sérülés valóban vérzik és fáj.

Baleset-szimuláció segítségével prezentált nagy közlekedésbiztonsági, vagy egyéb bemutatóknak meghökkentő hatása is lehet. Ilyenkor a fiatalok láthatják, milyen következménnyel járhat felelőtlenségük, mindamellett látványos is, hiszen egy hétköznapi ember szerencsére nem találkozik naponta balesettel, de hasznos, ha tudja, hogy hogyan is történik az ellátás elsőként érkezve egy ilyen baleseti helyszínre.


Bemutatóink megrendelhetők, illetve érdeklődni Horváth Péter Zsoltnál lehet a horvath.peter@voroskeresztbp.hu e-mail címen.

Egyéb információk a baleset-szimulációról: Tóth Tibor, e-mail: toth.tibor@voroskeresztbp.hu

Vissza a főmenübe