home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Az újraélesztés megtanulható

2008. 07. 21.
Rohanó világunk egy pillanatra megtorpan, amikor egy fiatal élet tragikus hirtelenséggel távozik közülünk. Számtalan alkalommal lehettünk tanúi annak, hogy egy baleset bekövetkezte után a tömeg tétlenül áll a sérültek felett, jobb esetben mentőt hív vagy orvosért kiált. Tehetetlennek érezzük magunkat, miközben tudjuk: a megfelelő elsősegélynyújtó ismeretek birtokában életeket menthetnénk.

Elsősegélynyújtásnak azt a gyors egészségügyi tevékenységet nevezzük, melyet a helyszínen lévő személy nyújthat egy sebesültnek vagy betegnek, amíg az orvos megérkezik. Az elsősegélynyújtás célja, hogy a beteget életben tartsa, stabilizálja állapotát, enyhítse fájdalmát. Ám sajnos ma Magyarországon az elsősegélynyújtás, mint az egyik legfontosabb ismeret még nem épült be kellőképpen a társadalom tudatába, éppen ezért a Magyar Vöröskereszt alaptevékenységei között igen komoly szerepet kap az elsősegélynyújtás népszerűsítése. (Intézményünk Akkreditációs lajstromszáma: AL-1221, Nyilvántartási száma:01-0803-04)

A Magyar Vöröskereszt tanfolyamain megtanulhatják az érdeklődők, mit kell tenni hirtelen rosszullét, szívmegállás esetén. Mivel az elsősegélynyújtó képzések modulokból épülnek fel, ahhoz, hogy valaki elsajátíthassa a komplex újraélesztés technikáját, először meg kell tanulnia az alapfokú elsősegélynyújtó ismereteket.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete komplex újraélesztő tanfolyamokat indít, szakképzett oktatók segítségével július 24-25-26-án valamint július 31, augusztus 1-2-án a IX. kerület Mester utca 38. alatt található oktatási kabinetjében. A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődni lehet a 374-0444-es és a 373-0730-as telefonszámon és e-mailben: elsosegely@voroskeresztbp.hu