home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Táborozás közben sem pihen az ifjúság

2019.08.13

Az idei évben 2019. július 23-28. között tartotta a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Ifjúsági Csoportja hagyományos kortársképző táborát.

A programnak idén is a katalinpusztai diáktábor adott otthont Pest és Nógrád megye határában. 6 napon keresztül képződött elsősegélynyújtás, baleset-szimuláció és az arcfestés területén a felnövekvő önkéntes generáció. A tábor a szokott rendben zajlott: az első nap az ismerkedés, a második pedig a tanulás jegyében telt. A harmadik napon viszont a délelőtti modulfoglalkozásokat délután a katalinpusztai tanösvény bejárásával vezettük le, míg a táborunk pénteki napján a délelőtti képzés porát a Váci strandon mostuk le. Zárónapunkon pedig ismét a modulfoglalkozásoké és természetesen a búcsúzásé volt a főszerep.

Vácra azonban nem csupán feltöltődni mentünk. A helyi strand ugyanis befogadta a társadalmi elsősegélynyújtást népszerűsítő #StrandolóHős programunkat, így 2019. július 26. nem csupán a táborozóinknak, de a strand látogatóinak is emlékezetes nap maradt.

Kihelyezett elsősegély standunknál több mint 100 ember fordult meg, és nagy részük nem csupán meghallgatta, hanem maga is kipróbálta az újraélesztést. A táborban frissen képzett önkénteseink olyan élvezetes előadásokat tartottak, hogy az éppen szintén strandoló napközis tábor tanító nénije egész csoportját elhozta hozzánk gyakorolni.

A résztvevők a hasznos ismeretek mellett egy-egy mini elsősegély felszereléssel is gazdagodhattak.