home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Kultúrsegély

2019.07.23
„Nem csak kenyérrel él az ember…”, e bibliai idézet szellemében, KULTÚRSEGÉLY elnevezéssel, szokatlan szociális segítő programot hirdetett meg a Magyar Vöröskereszt XVI. kerületi Szervezete az Erzsébetligeti Színházzal együttműködve. A program célja, hogy a XVI. kerületben élő kisjövedelmű idős emberek, ill. kevésbé tehetős családok tagjai lehetőséget kapjanak kulturális programokon való részvételre. A kampány idején beérkező pénzadományokat színházi, zenei, képzőművészeti rendezvények belépőjegyeinek vásárlására, ill. időseket gondozó intézményekben kulturális program szervezésére kívánják fordítani.

A Vöröskereszt önkéntesei a rendszeres adományosztások során azt tapasztalták, hogy a nehezebb körülmények között élőknek nem csak élelmiszerre és ruhára van szükségük, de művelődési, kulturális és szórakozási igényeik is vannak, amit a belépőjegyek növekvő ára miatt saját erőből nem tudnak megvenni.

A perselyes gyűjtőkampányt az idei Kertvárosi Majálison indították el, amit a tervek szerint szeptember végéig szeretnének folytatni. A beérkező pénzadományokat az ősszel kezdődő 2019/20-as színházi évadban megrendezésre kerülő színházi, zenei, képzőművészeti rendezvények belépőjegyeinek vásárlására, ill. idősklubokban kulturális program szervezésére kívánják fordítani.

A kerületi családsegítő és gyermekjóléti központtal és szociális szolgáltató szervezetekkel keresik meg azon személyeket, akiket az összegyűlt adomány felhasználásával kulturális támogatásban részesítenek. Az akció keretében a belépőjegyek megvásárlását az Erzsébetligeti Színház jelentős kedvezménnyel biztosítja a Vöröskereszt számára.

Arra is lehetőség van, hogy a színház jegypénztárában belépő jegyet vásárlók Kultúrsegély-jegy vásárlásával támogassák a programot.

Ha Ön egyetért az akció célkitűzéseivel, úgy is támogathatja, hogy a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete alábbi bankszámlájára: 11786001-20157324 utalja pénzadományt, a közleményben a "KULTÚRSEGÉLY" feltüntetésével.

A gyűjtés és a felhasználás részleteiről a Vöröskereszt XVI. kerületi facebook oldalán ad rendszeresen tájékoztatást.