home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Jó gyakorlatok gyűjtése a véradásszervezés területén

2019.07.23
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet V/1. szakmai alapszervezete sikeresen pályázott a „Véradást Támogató Alap” pályázaton. A pályázat elsődleges célja volt, hogy a véradásszervezésben közvetlenül szerepet vállaló véradásszervező munkatársak mellett a közvetve érintett ifjúsági, logisztikus, illetve kerületi szervezők is mélyebb bepillantást kapjanak a szakmai tevékenység kapcsán.

Törekedtünk arra, hogy olyan megyei szervezetek véradásait látogassuk meg, ahol olyan speciális, innovatív vagy esetleg különleges tevékenységgel is szerveznek véradásokat, ami elősegíti a fővárosi véradásszervező munka hatékonyabb és sikeresebb működtetését.

Az első tapasztalatszerző út a Heves megyei Maklár település véradásához kapcsolódott 2019. április 5-én. A véradás helyszínén Gortva József megyei igazgató úr mellett a település polgármestere és a tevékenységben dolgozó kollégák fogadtak.

A Veszprém megyei Dudar településre pedig 2019. május 17-én jutottunk le, A véradás megtekintése előtt Baráth Gábor megyei igazgatót kerestük fel Veszprémben.

Mindkét helyszínen meglátogathattunk egy-egy abszolút közösségi szervezésű, jó hangulatú véradást.

A Pest megyei Gödöllő városi véradását 2019. június 5-én tekintettük meg. Dienes Rita megyei igazgató asszony mellett a véradásszervező koordinátor segített mélyebb bepillantást nyerni a pest megyei véradásszervezés nagyon hasonló lehetőségeibe, nehézségeibe.

A Győr-Moson-Sopron megyei Csorna véradását 2019. június 17-én Kun Szilvia megyei igazgató asszony jelenlétében tapasztaltuk meg. A véradáson szembesültünk az OVSZ abszolút együttműködő készségével, illetve a donorok pozitív hozzáállásával.

Az összegyűjtött tapasztalatok mellett 2019. június 25-án az OVSZ segítségével a Karolina úton részt vettünk a „Vér útja” – szakmai tárlatvezetésen, így teljesen más aspektusból is tudtunk tapasztalatokat gyűjteni.

Végül 2019. június 30. és 2019. július 1. között Bánkon valósítottunk meg egy tapasztalatmegosztó, új lehetőségeket kereső munkatársi közösségi programot, ahol azokat a lehetőségeket elemeztük, melyek a fővárosi események szervezésekor hatékonyan beilleszthető a megyei szervezet működésébe.