home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Esélyegyenlőségi Díjat kapot XIV. kerületi szervezetünk

2018.10.03
Az Esélyegyenlőség Napja alkalmából Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete Zuglói Esélyegyenlőségi Díjat adományozott a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet XIV. kerületi Szervezetének, melyet szeptember 29-én, a "Civilek utcája" rendezvényen Karácsony Gergely polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő adott át.

Az elismeréssel az esélyegyenlőség érvényesüléséért tett kimagasló tevékenységet, hozzáállást és példamutató magatartást kívánták elismerni. A kerületi szervezet munkatársai és önkéntesei köszönik az önkormányzat elismerését, továbbra is annak érdekében dolgoznak, hogy a kerületben élő rászorult családok esélyegyenlőségét, élethelyzetének javulását segítsék.


Zugló Önkormányzatának honlapja a következő híradással számolt be a Díj kapcsán:

Zugló negyedik civil mustráján több mint harminc szervezet, egyesület, alapítvány mutatkozott be egymásnak és a kerületben élőknek szeptember 29-én. A Zuglói Civil Házban és környékén megtartott programon átadták az önkormányzat esélyegyenlőségi díját.

Az elismerést azok a magánszemélyek, civil szervezetek kaphatják, akik kimagasló tevékenységükkel és hozzáállásukkal, hétköznapi cselekedeteikkel, példamutató magatartásukkal tesznek az esélyegyenlőség érvényesüléséért. A Zuglói Esélyegyenlőségi Díjat a Magyar Vöröskereszt Zuglói Szervezete és Sebestyén Diána, a Down Alapítvány Mentális Akadálymenetesítés projektjének vezetője vehette át Karácsony Gergely polgármestertől, és Tóth Csaba, a kerület MSZP-s országgyűlési képviselőjétől. – Zugló egy olyan kerület, ahol igyekszünk odafigyelni egymásra, és nagyon fontos, hogy mindenkinek egyforma esélyt biztosítsunk ahhoz, hogy otthon érezze magát a kerületben – hangsúlyozta a polgármester.”